50%
MacUrth Rasulpulver - almaofsweden.se
MacUrth Rasulpulver - almaofsweden.se
5.0 2

Rasulpulver

1289 - MacUrth

Rasullera i form av pulver, det mildaste och mest naturliga schampo och tvål man kan använda!

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Beskrivning

Beskrivning

Rasullera är den mildaste och den mest naturliga tvål man kan använda! Tillsammans med lite vatten ger rasul ett mjukt tvålskum som är milt mot huden, håret och hårbotten. Kan användas över hela kroppen, från topp till tå! Prova som rakskum eller som rengörande mask mot oren hy.

Rasul består av stevensitlera från Atlasbergen i Norra Afrika som har har brutits i över 1 000 år. Den är rik på mineraler, har ett naturligt Ph-värde på 6 och består av samma grundämnen som finns i hår och hud. Namnet rasul kommer från uttalet av det arabiska ordet Ghassoul, som betyder “att tvätta”. 

Användning:
Blanda ca en matsked rasulpulver med knappt två matskedar vatten och låt svälla några minuter. Detta räcker till en hårtvätt eller kroppstvätt. Gör man större mängder håller blandningen i en till två veckor i burk med lock.

Som tvål - Gnid mellan händerna tills ett litet skum uppstår och kornen löses upp och tvätta sedan kroppen.

Som schampo - Gnid mellan händerna tills ett litet skum uppstår och kornen löses upp (försäkra dig om att du löddrat upp ett litet skum för att inte skada hårstråna), applicera i håret och tvätta. Låt sitta en stund enligt följande:

Fett hår: 10-20 minuter
Normalt hår: 5-15 minuter
Torrt hår: 5-10 minuter 

Många upplever att de inte ens behöver använda balsam efteråt! Beroende på din hårtyp kan du lägga till upp till en tesked arganolja för att förbättra balsameffekten. När ditt hår har vant sig vid rasul går det snabbare och lättare att tvätta ur håret. Observera! Lertvätt är inte lämpligt för färgat hår.

Som rengörande ansiktsmask för oren hud - Blanda lite pulver tillsammans med ljummet vatten i en skål. Låt stå en stund och rör sedan om tills du har en slät och ganska fast lera. Du bestämmer själv konsistensen med mängden vatten du tillsätter. Låt verka på ansiktet i 5-15 minuter. 

Ingredienser:
440 gram marockansk stevensitlera. Inget annat. 

Recensioner

0
0
Hanna

Fint pulver

2024-04-18
Sofie

2022-12-25

Egenskaper

Hårtyp
Rakt hår, Vågigt hår, Lockigt hår, Kinky hår
Ingredienser
Utan glycerin, Utan protein, Utan kokos, Utan Aloe Vera, Utan citronsyra
Varumärke
MacUrth


Andra köpte också