25%
MacUrth Jojobaolja EKO 250 ml - almaofsweden.se
5 1

Jojobaolja EKO 250 ml

1251 - MacUrth

Jojobaolja, ekologisk och kallpressad. Använd som hårolja, i hårinpackning, som kroppsolja, ansiktsolja, nagelolja eller makeup remover. 250 ml plastflaska.

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Beskrivning

Beskrivning

Denna ekologiska, kallpressade jojobaolja kan användas överallt som t ex hårolja, hårinpackning, kroppsolja, ansiktsolja, nagelbandsolja eller makeup remover. Oljan är en halvfet, närande vaxolja.

Vegetabiliska oljor kan delas in i två grupper - penetrerande och förseglande. Båda kan hjälpa dig med fuktbalansen i håret.

Förseglande oljor stänger inne den fukt man redan har i hårstrået så att den inte avdunstar direkt - den håller alltså kvar den fukt man redan tillfört. Jojobaolja - som i själva verket är en vegetabilisk vax - är en förseglande olja som också är en fantastisk glansgivare. Använd jojobaolja som hårolja då du vill låsa in fukt, uppnå glans, följsamhet och reda ut eller motverka tovor.

Användning
Som hårolja i torrt hår - använd ett par droppar som finish för att ge glans, motverka friss och hålla inne fukt.

Som hårolja i fuktigt hår - applicera ett par droppar i topparna/längderna direkt i duschen efter att du har sköljt ur ditt balsam. Addera gärna lite leave in-balsam och/eller förslutande gel efter oljan, för ytterligare hjälp med hårets fuktbalans och för att hålla ihop håret.

Som en hårinpackning - applicera i håret men undvik närmast hårbotten. Om du vill kan du tillsätta ditt vanliga balsam eller inpackning för en extra vårdande och glansgivande effekt. Låt verka i 20-40 min. Tvätta sedan ur med schampo och balsam som vanligt.

Jojobaolja kan också användas för hudvård:

  • Som kroppsolja, gärna på fuktig hud direkt efter dusch eller i badvattnet.
  • Smörj på torra nagelband, armbågar och andra torra partier.
  • Som fukt och näring till ansiktet, istället för eller tillsammans med ansiktskräm. Särskilt bra till blandhy!
  • Använd som makeup remover. Funkar perfekt för att rengöra hyn och ta bort ögonmakeup! Massera in på ansikte och hals, ta en liten mängd och massera försiktigt på varje öga. Avsluta med att blöta bomullspads, krama ur och dra sedan bort smutsen och oljan från ansiktet med padsen. Nu är du ren och återfuktad!

Möjligheterna är oändliga, prova dig fram!

125 ml

Ingredienser
Simmondsia chinensis seed oil* - inget annat.
*Ekologisk råvara

Ecocert-certifierad tillverkning. MacUrth jojobaolja är utan tillsatser av något slag. Förvara gärna oljan mörkt och svalt (stelnar dock i kylskåp).

Recensioner

0
0
Thomas

2024-05-19

Egenskaper

Effekt
Anti-friss, Glans
Hårtyp
Rakt hår, Vågigt hår, Lockigt hår, Kinky hår
Ingredienser
Utan glycerin, Utan protein, Utan kokos, Utan Aloe Vera, Utan citronsyra
Varumärke
MacUrth


Andra köpte också