MacUrth Jojobaolja EKO 125 ml - almaofsweden.se

Jojobaolja EKO 125 ml

1250 - MacUrth

Jojobaolja, ekologisk och kallpressad. Använd som kroppsolja, hårolja, ansiktsolja, nagelolja eller makeup remover. Passar alla hudtyper. 125 ml, glasflaska.

I lager   Leveranstid: 1-4 dagar
229 kr Inkl. moms

Beskrivning

Beskrivning

Denna ekologiska, kallpressade jojobaolja kan användas överallt som t ex hårolja, hårinpackning, kroppsolja, ansiktsolja, nagelbandsolja eller makeup remover. Oljan är en halvfet, närande vaxolja med en molekylstorlek som kan tränga in i hår- och hudceller. Tillför näring till hår, hud och naglar. Skyddar mot kyla och frost om vintern.

Vegetabiliska oljor kan delas in i två grupper - penetrerande och förseglande. Båda kan hjälpa dig med fuktbalansen i håret.

Förseglande oljor stänger inne den fukt man redan har i hårstrået så att den inte avdunstar direkt - den håller alltså kvar den fukt man redan tillfört. Jojobaolja - som i själva verket är en vegetabilisk vax - är en förseglande olja som också är en fantastisk glansgivare.

Användning
Som hårolja i torrt hår - använd ett par droppar som finish för att ge glans, motverka friss och hålla inne fukt.

Som hårolja i vått hår - applicera ett par droppar i topparna/längderna direkt i duschen efter att du har sköljt ur ditt balsam.

Som en hårinpackning - applicera i håret men undvik närmast hårbotten, låt verka i 20-40 min under en duschmössa och en varm handduk eller en Insulated Shower Cap så att hårets fjällskikt öppnas och släpper in oljan. Avsluta med att tvätta håret och använda balsam som vanligt.Värme öppnar upp fjällskiktet så att oljan kan penetrera hårstrået. Låt verka 20-40 min och tvätta sedan ur med shampo och balsam som vanligt.

  • Tillsätt till ditt vanliga balsam eller inpackning för en vårdande och glansgivande effekt.
  • Som kroppsolja, gärna på fuktig hud direkt efter dusch eller i badvattnet.
  • Smörj på torra nagelband, armbågar och andra torra partier.
  • Som fukt och näring till ansiktet, istället för eller tillsammans med ansiktskräm. Särskilt bra till blandhy!
  • Använd som makeup remover. Funkar perfekt för att rengöra hyn och ta bort ögonmakeup! Massera in på ansikte och hals, ta en liten mängd och massera försiktigt på varje öga. Avsluta med att blöta bomullspads, krama ur och dra sedan bort smutsen och oljan från ansiktet med padsen. Nu är du ren och återfuktad!

Möjligheterna är oändliga, prova dig fram!

Ecocert-certifierad tillverkning. MacUrth jojobaolja är utan tillsatser av något slag. Förvara gärna oljan mörkt och svalt (stelnar dock i kylskåp).

125 ml

Ingredienser
Simmondsia chinensis seed oil* - inget annat.
*Ekologisk råvara

Egenskaper

Effekt
Glans, Anti-friss
Hårtyp
Kinky hår, Lockigt hår, Vågigt hår, Rakt hår
Ingredienser
Utan citronsyra, Utan Aloe Vera, Utan kokos, Utan protein, Utan glycerin
Varumärke
MacUrth